Pulberea de orz verde este un supliment alimentar, rolul sau in dieta umana este de a pune la dispozitia organismului un amestec de nutrienti foarte valorosi, care atunci cand sunt administrati constant, zilnic pe intervale de macar 30 – 60 zile, reechilibreaza din punct de vedere biochimic si energetic.
Daca acceptam definitia bolii ca fiind un dezechilibru biochimic si energetic aparut in cadrul organismului (organelor), atunci refacerea acestor echilibre interne este extrem de importanta si face parte din procesul de vindecare.
Altfel spus: consumul singur de suplimenti alimentari NU se poate substitui tratamentelor prescrise de medici si nu constituie o terapie in sine. Dar prin cresterea nivelului de energie interna, prin reechilibrarea biochimica a mediului intern, devin in mod cert parte activa in procesul de vindecare si in instalarea starii de bine la nivelul intregului organism.
Hipocrate, parintele medicinei moderne spunea: “Doctorul ingrijeste, natura vindeca” sau “Hrana voastra sa va fie medicament” sau “Cel mai bun medic este natura”.
Este foarte adevarat si se potriveste azi mai mult ca oricind, pentru ca astazi mai mult ca oricind traim intr-un ritm alert (uneori haotic), in stres si poluare, sintem sedentari si ne hranim prost, dormim insuficient si fara sa ne odihnim, si asa mai departe. Toate acestea lasa urme adinci asupra sanatatii umane: vedem azi populatii imense supraponderale (de exemplu 60% dintre americani dar si 40% dintre romani), asistam la cresterea alarmanta a numarului de imbolnaviri din cauze cardiovasculare, vedem cresterea ca numar si gravitate a bolilor de nutritie, a celor inflamatorii articulare si mai ales asistam la manifestarile acestor boli la persoane din ce in ce mai tinere.
O dieta controlata, mese regulate in fiecare zi, consum suficient de apa (ideal=40 ml/kg corp/zi), miscare zilnica, somn linistit, suficient si odihnitor, toate acestea sunt conditii minime pentru a fi mai sanatosi si mai rezistenti la imbolnaviri.
Adaugarea in dieta zilnica a unui produs natural foarte bogat in principii nutritive, vine ca o masura foarte buna de protectie si consolidare a sanatatii.
Afectiuni ale tubului digestiv
- pulberea de orz verde are caracter alcalin, deci primul efect va fi pe hiperaciditatea gastrica, fenomen care diminueaza pana la disparitie in conditiile consumului constant
- prin continutul de fibre vegetale, dieta cu pulbere de orz verde produce detoxifiere si ameliorarea de tranzit la nivel intestinal
- tot la nivel intestinal si tot prin aport de fibre dar si de clorofila, reface flora si reechilibreaza mecanismul de absorbtie a apei
Afectiuni hepatice / diminuarea nivelului de colesterol
- pulberea de orz verde contine beta glucan, compus care stimuleaza productia de bila la nivel hepatic, aceasta la randul ei scazand colesterolul
Afectiuni cardiovasculare
- scaderea nivelului de colesterol este un mecanism, dar nu singurul. Continutul ridicat de niacina si de alte vitamine (C, E, B) previn sclerozarea (subtierea, slabirea) peretilor vaselor de sange si chiar influenteaza procesele de formare a trombilor (cheagurilor de sange)
Diabet de tip 2
- continutul bogat de magneziu: acest microelement este implicat in metabolismul glucozei si in secretia de insulina. Magneziul introdus in corp prin consumul regulat de pulbere de orz verde poate sa protejeze pancreasul la cei sanatosi si chiar sa amelioreze necesarul de insulina la persoanele care au deja un diabet de tip 2.