Detoxifiere: prin aport de SOD (Superoxid dismutaza – enzima care anihileaza radicalii liberi din organism) se asigura o protectie si o mai mare capacitate de autoaparare a organismului impotriva efectelor nocive generate de radicalii liberi.
Consumul constant de orz verde asociat cu un aport corespunzator de apa (minim 30-40 ml per kg corp pe zi) intensifica diureza si implicit eliminarea de cataboliti si toxine pe cale urinara. Prin consum de orz verde se produce alcalinizarea mediului intern si se reduce dezechilibrul acido-bazic, influentind direct pH-ul organismului, cu efecte imediate asupra: perioadei de refacere din convalescenta, a perioadei de recuperare dupa efort fizic intens, drenajului renal si hepatic, digestiei, inflamatiei articulare, etc.(1, 2,4,6,7)
AVETI GRIJA DE SANATATEA DVS!
Fibrele vegetale amelioreaza tranzitul intestinal, faciliteaza eliminarea toxinelor la acest nivel si ajuta la refacerea si mentinerea unei flore intestinale normale, ameliorind astfel digestia si intarind sistemul imunitar.
Intarirea sistemului cardiovascular: sunt studii care atesta efectul hipolipemiant si reducerea oxidarii LDL ca urmare a consumului zilnic a cate doua portii de pulbere de orz verde timp de 30 – 40 zile.
Pentru tonifiere si cresterea rezistentei la imbolnaviri, se pot urma cure intensive de 4-6 saptamini mai ales primavara devreme si inainte de intrarea in sezonul rece (cate 2 lingurite de doua ori pe zi).
Aportul de vitamina C si minerale precum calciul, sodiul si potasiul, ajuta la pastrarea integritatii si elasticitatii vaselor de sange. Aportul de calciu si fier stimuleaza formarea eritrocitelor, iar toate acestea, impreuna cu asimilarea de clorofila, refac capacitatea organismului de a tine sub control mecanismele coagularii – respectiv ale dizolvarii trombilor. “Forta vitala prezenta in fiecare din noi este cea mai importanta in realizarea starii de bine – Hipocrate”.
Leave a Comment