Numele Phyto Biocare, cat si sloganul „natura care iti poarta de grija”, sugereaza ca viata (sanatatea) poate fi protejata si ingrijita in mod natural cu ajutorul plantelor. Este o realitate care de mii de ani se manifesta concret – primele leacuri, primele principii terapeutice dateaza de mii de ani si sunt bazate pe preparate din plante.

Farmacia verde nu este doar o asociere interesanta de cuvinte, ea exista in realitate si, daca suntem cinstiti cu noi insine, trebuie sa recunoastem ca cea mai mare parte a industriei farmaceutice de azi are la baza tot fitoterapia: la inceput au fost folosite plantele ca remedii, apoi odata cu dezvoltarea chimiei si biochimiei ca stiinte, specialistii au reusit sa identifice principiile active din plante, apoi au extras si purificat aceste substante si in final au inceput sa le obtina prin sinteza chimica, transformand remediile initiale in medicamente de sinteza chimica.

Cu toata dezvoltarea tehnologica din industria farmaceutica, fitoterapia a ramas in continuare o varianta de ingrijire a sanatatii foarte apreciata si utilizata la scara mondiala. In general, in medicina traditionala orientala si in special in China, Japonia, India si Coreea, remediile vegetale sunt utilizate ca tratamente clasice si stau la baza schemelor de tratament practicate de medici.

Boala poate fi definita ca fiind un dezechilibru energetic si/sau biochimic la nivelul unui organ, ori chiar la nivelul intregului organism. Daca este asa, atunci inseamna ca orice metoda, orice produs, orice procedeu sau terapie care pot sa ajute la refacerea acestor echilibre, de fapt pot conduce la vindecarea sau macar la ameliorarea bolii si trebuie utilizat(a). Hipocrate este considerat a fi parintele medicinei occidentale. Intre altele, el spunea cadoctorul ingrijeste, dar natura vindeca si isi indemna semenii spunandu-le  „hrana voastra sa va fie si leac”. Sunt idei perfect valabile si azi – sau poate astazi sunt mai actuale decat au fost vreodata. De la aceste considerente am pornit cand am decis sa cream o linie de produse destinate ingrijirii sanatatii pe cale naturala.

Sunt inginer biochimist, am lucrat 20 ani in companii internationale din industria farmaceutica. Din 2013 am inceput activitatea pe piata remediilor naturiste si a terapiilor alternative, din convingerea ca natura inca ne pune la dispozitie cu generozitate o multime de cai de a ne ingriji sanatatea. Cred cu tarie ca avem in interior mecanisme excelente de refacere a echilibrelor si de multe ori putem extrem de usor sa le reactivam apeland la remedii simple din natura. Ne-am rupt de natura, tindem sa ne indepartam tot mai mult de ea, in conditiile in care de fapt in sanul ei ne este salvarea. Natura inca ne protejeaza, natura vindeca si ingrijeste, asa ca dorim sa-i dam ocazia s-o faca.

Sub brandul Phyto Biocare ne-am propus sa realizam o linie de produse 100% naturale, cat mai putin procesate, lipsite de conservanti si coloranti si obtinute numai din plante. Toate sunt si vor fi suplimente alimentare, cele mai multe fiind prezentate ca pulberi vegetale pure.

Phyto Biocare

Majoritatea produselor Phyto Biocare sunt produse cu efect tonic si energizant, bogate in nutrienti foarte valorosi si deosebit de utili pentru metabolism. Sunt pulberi extrafine care permit o absorbtie cu randament maxim, avand in acest fel un aport major la refacerea energiei interne si a echilibrelor biochimice ale organismului.

Totusi, ele sunt doar suplimente alimentare, sub nicio forma nu trebuie sa intelegem ca vor inlocui tratamentele medicale recomandate de medici.  Insa ele pot sa contribuie din plin la starea de bine a consumatorilor. Pot sa le intareasca sistemul imunitar, rezistenta fizica, rezistenta la stres, tonusul si pofta de viata. Pot sa creasca efectele unui tratament medicamentos, pot sa amelioreze simptome si sa grabeasca vindecarea.

Ca sa se intample asta, am ales numai produse pentru care exista literatura de specialitate si studii clinice, am selectat un producator de nutraceutice si suplimente alimentare certificat GMP si consacrat pe piete ca SUA, Japonia, Germania, Canada, Anglia, Spania, Rusia, Australia, i-am cerut sa produca aceste pulberi la parametri tehnici si calitativi peste standardele piatei si am obtinut acordul lor de a avea exclusivitate in Romania.

Primul produs Phyto Biocare propus pietei a fost pulberea de orz verde, un fel de vedeta intre suplimentele alimentare, descoperit si pus la punct in Japonia in anii `80 de catre Yoshihide Hagiwara.

Nestiind cum ne va primi piata si cat de usor vom reusi sa ne cream identitatea ca brand, un an si jumate am lucrat numai cu aces produs. De aceea site-ul este numit www.orzulverde.ro, iar pagina de Facebook a functionat o vreme sub acelasi nume.

Astazi avem 13 produse in linia Phyto Biocare: 11 pulberi extrafine (orz verde, grau verde, lucerna, ovaz verde, spirulina, chlorella, maca, ginseng asiatic, maca+ginseng, ginkgo biloba, ginseng+ginkgo biloba) chlorella si spirulina comprimate de 500 mg. Asa se explica de ce am considerat util sa dam paginii de Facebook numele brandului si sa comunicam cu publicul sub imaginea Phyto Biocare.

Vom posta constant lucruri interesante si foarte utile despre fiecare din produsele noastre, extrase din studiile clinice. Speram sa fim convingatori, sa primim cat mai multe vizite si comentarii din partea celor care sunt ca si noi interesati de consolidarea sanatatii si a starii de bine  in mod natural, placut si economic. Promitem sa incercam constant sa oferim cel mai bun raport intre calitate, cantitate, pret si sa propunem in continuare produse de inalta calitate si foarte eficiente in consolidarea sanatatii si a starii de bine.  Ca sa stim daca reusim asta, vom avea permanenta nevoie de prieteni, fani, consumatori informati si atenti la detalii.

Ne intereseaza ce credeti despre aceste produse, stim ca totul poate fi facut si mai bine si asteptam opinii, sugestii, pareri. Va asteptam mesajele cu mare drag, suntem deschisi oricand comunicarii.

Va multumim ca ne vizitati,

Ion Purcarea

inginer biochimist

Written by Ion Purcarea