C
ategoric, cand este vorba de alimente, sunt de preferat cele in stare proaspata. E normal sa fie asa, principiile nutritive se absorb usor si rapid, produsele proaspete sunt mai hranitoare.
DAR: aici vorbim de un supliment alimentar, mai exact iarba de orz verde recoltata atunci cand atinge inaltimea de 20 – 30 cm. Cu siguranta nu se pune problema sa o consumam asa, ca pe o salata verde..
Se poate toca marunt, trece printr-un blender si apoi consumata in amestec cu iaurt, sana sau ceva similar. Sau se poate stoarce si consuma sucul verde rezultat.

cura cu orz verde inseamna macar o luna de consum zilnic (dar se poate folosi pe termen lung si asa este cel mai bine): cum va veti procura materialul zilnic? Da, se poate insaminta in jardiniere – dar pentru o portie va trebuie cam cat exista intr-o astfel de jardiniera. Cum va veti asigura portia zilnica? Asta ca sa nu mai vorbim despre substrat, despre solul in care le-ati creste – pentru ca din el isi iau plantele tot ce le trebuie ca sa ajunga sa contina acei nutrienti pe care-i dorim noi. Ce pamant veti pune in acele jardiniere? Va avea el un continut bun si echilibrat, va oferi plantei cu generozitate tot ce-i trebuie? Si asa mai departe

AVETI GRIJA DE SANATATEA DVS!

D
Pulberea uscata contine nealterate de procesare aproape toate elementele nutritive ale plantei proaspete, DACA a fost uscata prin procedeul pus la punct de Yoshihide Hagiwara, un reputat om de stiinta japonez, care a studiat mai mult de 30 de ani orzul verde si efectele fantastice pe care le are dieta cu pulbere sau suc de orz verde asupra sanatatii omului. In mare, acest procedeu presupune inghetarea frunzelor de orz verde, uscarea lor lenta sub vid – asa incit, din tesuturile vegetale sa plece doar apa (sublimeaza, adica trece din gheata direct in vapori care parasesc incinta). In final, aceasta masa vegetala uscata la temperaturi scazute este macinata prin procedee speciale care presupun vehicularea sa cu un puternic curent de aer in spatii inchise. 

U
ltima etapa consta in cernere, executata prin trecerea prin site din ce in ce mai fine. Pentru a avea un produs de calitate, este obligatoriu ca uscarea plantelor sa se fi realizat prin acest procedeu, care este costisitor ca tehnologie, dar foarte performant. Trebuie deci sa incercati sa aflati cum a fost obtinut produsul pe care vi se propune sa il cumparati. Cel mai ieftin este sa usuci planta la cald – dar produsul final obtinut astfel nu mai are valoare nutritiva. Asa ceva nu trebuie sa fie cumparat, nu este doar o risipa de bani ci poate fi si un atentat la sanatate.

Tablete sau pulbere? Pai cat mai natural posibil, este evident. Recomandarile generale pentru utilizarea acestui produs alimentar sint de doua lingurite umplute bine, pentru o portie. Nu vreau sa exagerez, dar asta echivaleaza cu vreo 8 tablete mari, daca e sa ne referim doar la echivalenta cantitativa.

Written by admin