Categoric, cand este vorba de alimente, sunt de preferat cele in stare proaspata. E normal sa fie asa, principiile nutritive se absorb usor si rapid, produsele proaspete sunt mai hranitoare.
DAR: aici vorbim de un supliment alimentar, mai exact iarba de orz verde recoltata atunci cand atinge inaltimea de 20 – 30 cm. Cu siguranta nu se pune problema sa o consumam asa, ca pe o salata verde..
Se poate toca marunt, trece printr-un blender si apoi consumata in amestec cu iaurt, sana sau ceva similar. Sau se poate stoarce si consuma sucul verde rezultat.
AVETI GRIJA DE SANATATEA DVS!
Pulberea uscata contine nealterate de procesare aproape toate elementele nutritive ale plantei proaspete, DACA a fost uscata din prin procedeul pus la punct de Yoshihide Hagiwara, un reputat om de stiinta japonez, care a studiat mai mult de 30 de ani orzul verde si efectele fantastice pe care le are dieta cu pulbere sau suc de orz verde asupra sanatatii omului. In mare, acest procedeu presupune inghetarea frunzelor de orz verde, uscarea lor lenta sub vid – asa incat, din tesuturile vegetale sa plece doar apa (sublimeaza, adica trece din gheata direct in vapori care parasesc incinta). In final, aceasta masa vegetala uscata la temperaturi scazute este maruntita si macinata prin procedee speciale care presupun vehicularea sa cu un puternic curent de aer in spatii inchise.
Ultima etapa consta in cernere, executata prin trecerea prin site din ce in ce mai fine. Este operatiunea care defineste produsul final si face diferenta intre calitate si produs de duzina.
Cu cat granulatia pulberii este mai fina, cu atat organismul o digera mai usor si va putea sa absoarba cu randament mai bun nutrientii continuti.
Pentru a avea un produs de calitate, este obligatoriu ca uscarea plantelor sa se fi realizat prin acest procedeu, care este costisitor ca tehnologie, dar foarte performant. Trebuie deci sa incercati sa aflati cum a fost obtinut produsul pe care vi se propune sa il cumparati.
Leave a Comment